ARAMA YAP
45 dk
20 dk
Kolay
4 kişilik
132 kcal
5070

Davet sofralarında, akşam yemeklerinde ya da günün diğer öğünlerinde severek tüketebileceğiniz, aynı zamanda da oldukça doyurucu olan enfes bir hindi çorbası tarifi ile karşınıza geldik.


Kahvaltı yapmak istemediğimizde, hasta olduğumuzda ya da akşam yemeğinde uzun uzun yemek yapmak istemeyip doyurucu bir tarif aradığımızda aklımıza ilk olarak çorba gelir.


Şifa dolu, lezzetli mi lezzetli, aynı zamanda da doyurucu olan çorbalara bugün bir yenisini daha eklemek istedik.


“Hindi çorbası nasıl olur?” diye soracak olursanız, birazdan anlatıyor olacağız ama gelin öncesinde hindi çorbası faydalarına hızlıca göz gezdirelim.


-Hindi eti düşük yağlı olmasından dolayı kalp dostudur.


-Kansızlığa oldukça iyi gelmektedir.


-Vücut yaşlanmasını geciktirir.


-Gün boyu tok tutma özelliği vardır, bu sayede diyet dostudur.


-Zihni güçlendirir.


Hindi çorbası faydalarını öğrendik.  Şimdi de sırada, bu lezzetli çorbanın nasıl yapıldığını öğrenmek var.


Hindi Çorbası Yapımı


Gelin sizlere yılbaşı sofralarımızı renklendirip lezzetlendiren hindi çorbası yapımını detaylı bir şekilde anlatalım.


Hindi çorbası için öncelikle hindi butlarını bir tencereye alıp, üzerine su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte haşlanan hindileri tencereden alıp didikliyoruz ve şehriyelerle birlikte tencereye ekleyip karıştırıyoruz.


Kapağını kapatıp altını kıstığımız çorbanın içerisine, çırptığımız yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt ve sarımsak karışımını ekliyoruz. Isınması için kasenin içerisine çorbadan bir kepçe ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında tencereye ilave ediyoruz. Kapağı kapalı olarak 5' daha pişirip, ocaktan alıyoruz.


Küçük bir sahanda tereyağını eritip, toz biberi içerisine ekleyip karıştırıyoruz ve ilave ediyoruz.


Hindi Çorbası Tarifi Servis Önerileri


Hindi çorbasını hazırladıktan sonra yanına en çok neyin yakıştığına karar veremediyseniz, tam da burada yardımınıza koşuyoruz.


Hindi çorbasını başlangıç olarak tercih ettiyseniz, size ana yemek olarak önerimiz, lezzetli mi lezzetli bir iç pilav ve nar gibi kızarmış bir tavuk olacaktır. “Salata ve içecek olmadan olmaz.” diyerek gavurdağı salatası, ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran öneriyoruz.


Hindi Çorbası Tarifi Püf Noktaları


Hindi çorbası ve tüm terbiyeli çorbalarda, terbiyeyi çorbanın içerisine eklerken yavaş yavaş ve karıştırarak eklemelisiniz. Böylelikle çorbanız kesilmeyecek ve daha lezzetli olacaktır.


Hindi Çorbası Tarifi Kaç Kaloridir?


Hindi çorbası kaç kalori diye merak edenler için, bir porsiyonunda yaklaşık olarak 132 kalori bulunmaktadır.


Oldukça lezzetli, oldukça doyurucu, aynı zamanda da oldukça fit olan bu tarifimizi diyet menülerinde, sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerinde ve kendinizi kötü hissettiğiniz her an gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. :)


Hindi Çorbası Tarifini Sevenlere 3 Tane Birbirinden Lezzetli Tarif


Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan hindi çorbasının lezzetine doyamayanlar için birbirinden lezzetli çorba önerilerimiz de mevcut.


İlk olarak tam bir şifa deposu olarak bilinen, lezzetli mi lezzetli balık çorbası tarifi, ardından da mutfaklarımızda sık sık pişen, davet sofralarında en güzel yerde yerini alan şehriyeli tavuk çorbası ve son olarak da bol vitaminli ve lezzetli sebzeli çorba tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.


Haydi o zaman hemencecik mutfağa geçip tariflerimizi deneyin ve favorinizi seçin.

Pişirmeye Başla