ARAMA YAP
15 dk
30 dk
Orta
6 kişilik
5787

En eski yemek kitaplarından Mahmut Nedim Bir Tosun’un “Aşçıbaşı”nda geçen şerbet çeşitleri, limonata, portakal şerbeti, turunç, şeftali, kayısı, erik, badem şerbeti, “sübye” denilen kavun çekirdeği şerbeti, gül, menekşe, yasemin, nar, kızılcık, çilek, koruk, keçiboynuzu, demirhindiydi. Her çeşidin meraklıları vardı; kimileri şerbetin rengine, kimisi ekşiliğine-tatlılığına vurgundu. Kızılcık şerbetler arasında rengi en güzel olanlardan biriydi; lezzeti başka hiçbirine benzemezdi. Halen kızılcık marmeladı, suyu, reçeli, pekmezi, şurubu, bu meyveyi sevenlerin özel olarak aradıkları ve aradıklarını buldukları tatlar. Öte yandan kızılcık meyvesi, içerdiği c vitaminiyle soğuk algınlığını engelleyen, birçok kanser türünün tedavisinde kullanılan, tümör oluşumunu engelleyen, yararlı bir meyve.

Kızılcık Şerbeti Kaç Kaloridir?

1 su bardağı Kızılcık Şerbeti yaklaşık 300 kaloridir.

Kızılcık Şerbeti Saklama Önerisi

Kızılcık şerbetini sıcakken kullanılmamış yeni kapaklı kavanozlarda ters çevirip oda ısısında soğutmaya bırakırsanız, açtığınız her kavanoz ilk günkü tazeliğinde olacaktır.

Kızılcık Şerbetinin Faydaları Nelerdir?

Kızılcık şerbeti vücut yağlarına hızlı etki eden organik asitler içerir, bu nedenle obeziteyle savaşır. İçindeki K vitamini ile kemikleri güçlendirir. Cilt gözeneklerini temizleme özelliğine sahip güzellik ürünüdür.

Kızılcık Marmelatı Tarifi

Çukurova ve Karadeniz bölgesinde sık yetişen, içerdiği zengin vitamin, mineral ve insan sağlığına yararlı özelliklere sahip olan kızılcık, nam-ı diğer turna yemişi içerdiği zengin vitamin, mineral ve insan sağlığına yararlı özellikleriyle dikkat çeken bir meyve. Taze ya da kurutulmuş olarak tüketildiği gibi, tarhana, hoşaf, reçel ve marmelat yapımında da kullanılıyor. Kahvaltı dışında tatlı tariflerinde de kullanabileceğiniz Kızılcık Marmelatı, ekşi ve kekremsi tadıyla sizi mest edecek. En kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında ve kolay bozulmayan kızılcık marmelatı yapımı için püf noktaları tarifimizde.

Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi

Reçel yapmanın keyifli ama bir o kadar meşakkatli olduğu söylenir. Bu kez, ekşi ve kekremsi bir tada sahip olan kızılcık ile en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında kızılcık reçeli tarifimizle karşınızdayız. Hem de kolay bozulmayan bir tarif! İşte püf noktaları…

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Demirhindi, yenilebilir meyveleri olan tropik Afrika’ya ait bir ağaçtır. Dünyada farklı tropik ve subtropik birçok ülkede de yetiştirilir. Kabuğunun içinde tatlı ve mayhoş bir meyvesi olan demirhindi ağacı, dünyada birçok mutfağa girmiş bir üründür. Yiyecek olarak kullanılmasının dışında, geleneksel tıpta ve metal cilası olarak da kullanılıyor. Demirhindi, Türkiye’deki gibi şerbeti yapılarak tüketilebilir. Hindistan ve Uzakdoğu mutfağında demirhindi ezmesi olarak hazırlanırken yemeklere ve chutneylere de konulabilir. Şimdi yazın ferahlatıcı, kışın da insana enerji veren Demirhindi şerbetini yapmak için mutfağa geçelim!

Ramazan Şerbetleri: Susatmayan 13 Osmanlı Şerbeti Tarifi

Şerbetler Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan içecekler. Hemen her meyveyle, hatta çiçeklerle hazırlanan, soğuk içilen, karla daha çok soğutulan, balla tatlandırılan, özel günlerde, kutlamalarda, evlerde, sokaklarda her an her yerde bulunan “meşrubatlar”! Artık şerbeti, sırtlarında kocaman bir ibrik, hafifçe eğilerek bardağın içine ustaca boşaltan sokak şerbetçileri yok, ama unutulmaya yüz tutmuş bu müstesna tatları yeniden aslına uygun hazırlama çabamız var. Şüphesiz, malum lezzeti yakalamanın sırrı, meyvelerin renklerini ve lezzetlerini saklı tutarak, geleneksel enfes içeceklere dönüştürmek. Hadi, 11 ayın sultanına yakışacak ramazan şerbetleri hazırlayalım; biz zaten bunun için buradayız!


Pişirmeye Başla

Kızılcık Şerbeti Tarifi

: Vitamin Deposu ;

Malzemeler

- 6 kişi +
kızılcık
500 gram (g)
su, sıcak
1,5 litre (l)
toz şeker
3/4 su bardağı
karanfil
2 adet
Servis Önerisi

Kızılcık Şerbeti Tarifi Servis Önerisi:

Kızılcık Şerbetini servisten önce buzdolabında soğuttuğunuz bardaklarda, içinde buzla servis edin. Özellikle pilavların ve böreklerin yanına çok yakışacaktır.