Ramazan ayının gül güzeli, geleneklerin en tatlısı güllaç zamanı geldi ey ahali! Tabağını kapan sofrada yerini alsın, dolaptan çıkan buz gibi güllaç damaklara bayram yaşatsın! Tüm gün beklenen iftar sofraları; 4 yapraklı gül güllaç tarifiyle taçlanıyor!
“Bizim evimizde nüfus az, bir tepsi güllaç yenmiyor; ziyan oluyor” diyorsanız, bu kolay güllaç tarifi tam da size göre. 4 adet güllaç yaprağıyla hazırlanan gül güllaç, 4 porsiyonluk. Hem ekonomik hem de pratik.
Tepsi usulü hazırlanmayan, sunumu adeta gül böreğini andıran bu güllaç tarifi, aynı zamanda gözlere de hitap ediyor. Davet sofralarınızda farklı tatlı sunumları arıyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyin. 4 yapraklı gül güllaç tarifinin orijinal tariflerden tek farklı görünüşü de değil. Bu güllaç tarifi gül suyunun kullanımında da normal çizgilerin dışına çıkıyor. Süt şerbetine eklenmeyen gül suyu, sunumda tabağa serpiştiriliyor. Böylece hem yoğun bir aroma hem de enfes bir sunum sağlıyor.
Sizi bu enfes güllaç tarifine almadan önce birkaç tarifle daha tanıştırmak istiyoruz. Güllaç tarifi, Pratik Güllaç tarifi, Sarma Güllaç (8 Yapraklı) tarifi ve Dondurmalı Güllaç tarifi kaçırmamanız gereken tatlı tariflerinden! Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım.
Enfes güllaç tarifinin servis önerisi de tıpkı tarifi gibi bizden geliyor! Bol şekerli bir tatlı olan evde güllaç tarifimiz, şeker oranını dengeleyecek içeceklerle çok yakışacak. Örneğin bir bardak siyah çay, bitki çayı veya taze demlenmiş mis kokulu bir kupa filtre kahve, servislerinizi lezzetle tamamlayacaktır. Türk kahvesi de keza, güllacın sütlü tadına çok yakışan içeceklerden. İçecek tercihiniz ne olursa olsun şekersiz olmasını öneriyoruz. :)
Bu kolay güllaç tarifinin bir porsiyonunda ortalama 250 kalori var. Diyettekilerin ve kalori hesabı yapan kullanıcılarımızın dikkatli tüketmesini önerdiğimiz tatlılardan olan 4 yapraklı güllaç tatlısı tarifimiz, maalesef biraz diyet düşmanı. Yine de günlük kalori ihtiyaçlarınıza göre diğer öğünlerinizi düzenleyebilir, porsiyon küçülterek gül güllaç tarifimizi afiyetle tüketebilirsiniz.
4 yapraklı gül güllaç tarifimizin püf noktası, gül suyunu kullanış şeklimizde saklı. Orijinal güllaç tarifinde gül suyu, sütlü şerbetin yapımı esnasında kullanılır. Süt, gül suyu ve şeker kaynatılır, güllaç yaprakları teker teker bu gül sulu sütlü şerbetle ıslatılır. Biz sütlü şerbet yapımında değil, gül suyunu servis aşamasında kullanıyoruz. Böylece güllacın gül suyu aroması çok daha yoğun oluyor. Gül suyunun yoğunluğundan hoşlanmayan sevdikleriniz de olabilir. Onların servis tabaklarına daha az ekleme yapmayı unutmayın. :)
Tarifimizi 1 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edebilirsiniz.