ARAMA YAP
30 dk
45 dk
Zor
12 kişilik
210 kcal
31944

Taze meyve ve sebzeler, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineralin temel kaynaklarındandır. Genelde bahar ve yaz aylarında yetişen meyveleri, kışın tüketmek için türlü türlü yöntemler kullanırız. Kimisini kurutur, kimisini dondurur, kimisini ise reçel, marmelat yaparız. Yaz aylarının habercisi, en sevilen meyvelerden biri de karpuzdur. Sıvı oranının yüksek olması sayesinde yaz sıcağında ferahlatıcı kurtarıcımız olurken içeriğindeki antioksidan bileşenler ile sağlığımıza da fayda sağlar.


Karpuz, kabakgiller ailesine ait, tek yıllık bir bitkidir. Tatlı ve sulu bu meyvenin en çok Diyarbakır ve Adana’da yetiştirilenleri tercih edilse de yeni dünya karpuzu, gülle karpuzu, Tekirdağ karpuzu gibi farklı türleri de vardır. Yaz aylarında beslenme düzenimizin büyük bir parçası olan karpuzun kabuğu da çok faydalıdır. Yoksa siz karpuz kabuklarını atıyor muydunuz? Oysaki bu kocaman lezzet kütlesini her mevsim sofranıza koyabilirsiniz. Hem de tatlı mı tatlı olarak…


Şimdi vereceğimiz Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi ile çöpe giden karpuz kabuklarınızın arkasından çok üzüleceksiniz. Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, karpuz kabuğu reçeli yapılışı için hangi malzemeler gerekli, gibi sorularınızı duyar gibiyiz. Kocaman karpuzu kavanoza sığdırdığımız, tam kıvamında Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli tarifimiz için sizi şöyle alalım.

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi

Reçel denilince aklımıza elbette hemen şekerli ve tatlı bir lezzet akla geliyor. Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan reçel, maalesef şeker hastalarının veya kilosuna dikkat edenlerin ilk vazgeçtikleri besinlerden biri oluyor. Elbette bunun leziz bir çözümü var: Şekersiz reçel. Çilek ve chia tohumuyla çok kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında şekersiz çilek reçeli yapımı için püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz.

Pişirmeye Başla

Ev Yapımı Karpuz Kabuğu Reçeli


Tuğçe Aydemir;

Malzemeler

- 12 kişi +
karpuz, kabukları
1 adet
karbonat
3 tatlı kaşığı
su
4 su bardağı

Reçel için

şeker
3 su bardağı
su
4 su bardağı
limon kabuğu rendesi
1 adet
limon suyu
Yarım adet
karanfil
5 adet
Şefin Önerisi

Şefin Önerisi:

Reçel kaynatırken derin bir kap kullanın ve kapağı kapatmayın. Kapağı kapatmak reçelin kararmasına yol açar. Meyvelerin ezilmemesi için, karıştırmamaya özen gösterin. Koyulaşmaya başlayan reçelinizden kaşıkla biraz alın ve bir tabağa damlatın. Damlalar yayılmadan duruyorsa, kıvamı idealdir. Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. Oldu ki reçeliniz şekerlendi. Bir tencerede 4-5 dakika kaynatırsanız, tıpkı yeni yapılmış gibi olur. Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize edin ve hava almadıklarından emin olun. Reçelin uzun süre dayanması ve küflenmemesi için, kavanoza kaynaması bittikten 10 dakika sonra koyun; ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Böylece daha dayanıklı olur.