ARAMA YAP
10 dk
30 dk
Kolay
4 kişilik
137 kcal
18036

Bulgurun Türkiye genelinde pirinçten fazla tüketildiğini biliyor muydunuz? Bulgur denince aklınıza sadece pilav gelmesin, bulgurdan salata, çiğ köfte, içli köfte ve daha bir çok yemek yapılır, yalnızca Malatya’da bulgur ile yapılan toplam 70 farklı köfte varmış.


Bulgur Mezopotamya’daki buğdaylardan elde edilir, kullanımına göre farklı işlenme şekilleri ve tohumuna göre on binlerce yıl geriye giden türleri vardır. Bulgurun sözlük anlamı, kaynatıp kurutulan, kabuğu çıkarılmış buğdaydır. Cengiz Han seferlerde askerlerine dayanıklı olduğu için bulgur taşıtmıştır, Babil, Hitit ve Mısır medeniyetlerinde kabuğu çıkarılmış buğday kullanıldığına dair buluntulara ulaşılmıştır.


Bulgur aynı zamanda çok da sağlıklıdır ve uzun ömürlüdür. Kolestrol içermez, doymamış yağ açısından zengindir, buğdayın sahip olduğu mineraller bulgurda pişirme sırasından kaybolmaz. Aynı zamanda buğdaydan bulgura geçiş sırasında önce pişirildiği sonra kurutulduğundan kolay bozulmaz veya küflenmez, her evin mutfağında bulgur bulabilirsiniz.


Bulgur sizin ona eklediğiniz malzemeye göre şekil alan bir üründür, sebzeli, etli, tavuklu, hatta deniz mahsullü bile yapabilirsiniz. Dereotlu ve peynirli olarak çok ferah bir bulgur pilavı hazırlamak isterseniz de sizi dereotlu bulgur pilavı tarifimize alalım!


Şimdi bir tabakta yazı topladığımız sebzeli bulgur pilavı tarifimize geçelim!

Diğer Sebzeli Pilav Tarifleri

Akdeniz'in havasını sofralarınıza getiren Akdeniz sebzeli bulgur pilavını hemen başta anlatmak isteriz! Sebzeli pilavın farklı ve Yaz versiyonu olan bu tarifi mutlaka deneyin! Lezzetini pirinç tanelerinden alan, pratik ve kolay bir şekilde hazırlanan bezelyeli pilav tarifi ise tam anlamıyla vejetaryen damak tadına hitap ediyor! 

Mevsiminde bol aromalı domatesler ve taze fasulye ile hazırlanan tarifimiz hem geleneksel ve hafif hem de sıra dışı ve hoş bir lezzet sunuyor! Ayrıca içindeki reyhan ile de tadı bambaşka bir noktaya taşınıyor. Taze fasulyeli bulgur pilavı tarifi için sizi böyle alalım.

Bulgur pilavında salça ya da taze domates dışında bir malzeme kullanmaya ne dersiniz? Öyleyse gelin kuru domatesli bulgur pilavı tarifimize hemen göz atın!

İnce bulgur ile hazırlanan tarifimizi de buraya bırakalım, farklı bir tarif denemek isterseniz ince bulgurlu pilav tarifimizi mutlaka inceleyin.

Pişirmeye Başla

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi


Tuğçe Aydemir;

Malzemeler

- 4 kişi +
patlıcan, küp doğranmış
1 adet
yeşil biber, küp doğranmış
1 adet
kırmızı kapya biber, küp doğranmış
2 adet
domates, rendelenmiş
2 adet
pilavlık bulgur
1,5 su bardağı
Knorr Sebzeli Çeşni
2 yemek kaşığı
su, sıcak
3 su bardağı
sıvı yağ
45 mililitre (ml)
Şefin Önerisi

Şefin Önerisi:

Bulguru pişirmeden önce kaynar suda 10 dakika bile bekletmeniz pişirme süresini kısaltacaktır. Pişirirken de bulguru sebzelerle birlikte 2-3 dakika kavurursanız, su eklediğinizde, suyu daha iyi tutacaktır.

Servis Önerisi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Servis Önerisi:

Sebzeli bulgur pilavı yanına, ızgara et veya tavuk, taze baharat salatası veya yalnızca iyi bir manda yoğurdu çok iyi gider.