ARAMA YAP
15 dk
30 dk
Kolay
8 kişilik
270 kcal
13631

Sonbahar mevsiminin son ayı olan ve sonbaharı kışa bağlayan Kasım ayına doğru yaklaşmışken, sizlerle harika bir tarifi paylaşmak istiyoruz.


Eminiz ki bu tarifimiz çok hoşunuza gidecek. Aromasıyla, lezzetiyle, kahvaltılara uyumuyla ve pratik oluşuyla herkesin gönlüne girmeyi başarmış bir mandalina reçeli tarifi ile karşınızdayız.


“Mandalina reçeli nasıl olur?” konusuna değinmeden önce, “Mandalina nedir?”, “Nerede yetişir ve faydaları nelerdir?”, gibi konulara kısaca değinmek istiyoruz.


Aynı zamanda da bir an önce mutfağa geçip mandalina reçeli yapımına geçmek için sabırsızlanıyoruz.


Mandalina Nedir? Nerede Yetişir ve Faydaları Nelerdir?


Mandalina turunçgiller familyasına ait, turuncu ve sarı renkte olan küçük, etli ve bol sulu bir meyvedir. Ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir.


Şimdi de faydalarına hızlıca bir göz atalım.


-Tam bir C vitamini deposudur.


-Vücutta oluşan, yara, yanık ve alerjilere iyi gelmektedir.


-Antioksidan kaynağıdır. Soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara iyi gelmektedir.


-Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar


-Cilde parlaklık verir.


Mandalina Reçeli Nasıl Hazırlanır? Püf Noktaları Nelerdir?


Hepimizin güzel bir kahvaltı için vazgeçemediğimiz, “Olmazsa olmaz!” dediğimiz kahvaltılıklar vardır elbet. Omlet, şarküteri tabağı, zeytin, salatalık dilimleri, tereyağı, bal ve reçel gibi ürünler, mükellef bir kahvaltının yıldızlarıdır. 


Hele ki bu reçeller evde hazırlanmışsa, işte o zaman tadından yenmez. Biz de bugün bu tarifimiz için alışverişe çıktık ve en sulu, en lezzetli, en etli olanından mandalinaları seçtik. Tek eksiğin sizlerle birlikte mutfağa geçip reçeli hazırlamak olduğunu düşünüyoruz. :)


Küçük mandalina reçeli için aynı boylarda seçtiğimiz ince kabuklu mandalinaları bol suyla iyice yıkıyoruz. Ardından mandalinaları soyup dilimliyoruz ve beyaz kısımlarından arındırıyoruz. Tencereye alıp, üzerine şeker ekleyip bir gece bekletiyoruz.


Beklettiğimiz mandalinaları, üzerine su ekleyip bu defa ocağa alıyor ve kısık ateşte tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tam da burada ‘’Mandalina reçeli kaç dakika kaynatılır?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. 


Reçelimizin 40 dakika kaynatılması yeterli olacaktır. Koyulaşıp, reçel kıvamına gelen şurubumuzun içerisine limon sıkıp 10 dakika daha kaynatıyor ve ocaktan alıyoruz. Reçelimiz oda sıcaklığına geldiğinde kavanozların içerisine alıp bir güzel kapağını kapatıyoruz. Reçelimiz artık güzel kahvaltılarda sizlerle ve sevdiklerinizle buluşmaya hazır!


Kızarmış ekmek ve tereyağı, bizim için bu reçelin olmazsa olmaz eşlikçileri. Sofraya çıkartmayı unutmayın. :)  


Mandalina Reçeli Servis Önerileri


Yukarıda da kısaca değinmiştik. Biz mandalina reçelini en çok kızarmış ekmek ve tereyağı ile yakıştırıyoruz. İçecek olarak da bir fincan çay tercih edebilirsiniz.


Mandalina Reçeli Kaç Kaloridir?


Ev yapımı mandalina reçeli, bir porsiyonunda 270 kalori bulundurmaktadır. Kendinizi ara ara ödüllendirmek isterseniz, tercihinizi mandalina reçelinden yana kullanabilirsiniz. :)


Mandalina Reçeli Tarifini Sevenlere 3 Tane Birbirinden Lezzetli Tarif


Mandalina reçeli tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli reçel önerimiz bulunmaktadır.


İlk olarak ilkbahar-yaz meyvesi olan kayısı ile kayısı reçeli, ardından sonbahar meyvesi ayva ile ayva reçeli ve son olarak da turunç reçeli tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. :)

Pişirmeye Başla