ARAMA YAP
10 dk
15 dk
Kolay
4 kişilik
26012

Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenin en önemli noktalarından birisi elbette ki iyi beslenmekten geçiyor. İyi beslenmenin altın kurallarından birisi de haftada en az bir kere balık yemek. Barbunya balığı olarak da bilinen barbun balığının vücut sağlığına inanılmaz faydaları bulunuyor. Diyet yaparken oldukça güvenli bir besin olarak tüketilebilecek olan barbun balığı, enerji verme konusunda da boyutuna kıyasla bir hayli başarılı.


Sonbahar ve yaz mevsimlerinde tüketilmesi önerilen barbun balığı, yağ oranındaki azlığıyla da dikkatleri çekiyor. A vitamini, selenyum, kalsiyum, potasyum ve omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengin olan ve Ege’nin incisi olarak bilinen barbun, soydaşlarına göre çok daha az kılçık barındırıyor ve kolay temizleniyor. Barbun balığı lezzetli mi sorusunu yanıtını bulacağını tarifimize buyurun.


Barbun Balığı Kaç Kaloridir?


1 adet Barbun Balığı yaklaşık 93 kaloridir. Omega-3 yağ asitleri ve proteince zengin olan bu besin diyet listeleri için de idealdir.


Barbun Hangi Yağda Kızartılır?


En çok kızartma ve fırınlama yöntemleriyle hazırlanan barbun pişirirken sıklıkla ayçiçek yağı kullanılır.


Barbun Balığı Faydaları Nelerdir?


Barbun, selenyum, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri ve proteince zengin bir besindir. A, B, K vitaminleri içeren barbun balığı, kalp, şeker hastalığı, kanser, yüksek tansiyon gibi hastalıkların önlenmesinde yardımcıdır.


Barbun Balığı Kılçıklı mı?


Elbette kılçıksız balık yoktur. Barbun balığı ise az kılçıklı balık çeşitlerinden biridir.


Barbun Temizleme


Barbun balığı, üzerinde fazla miktarda pul barındırır. Mutfak tezgahınızda önce pullarını kazıyın. Pullarını iyice temizledikten sonra bir süre suyun altında pullarından arındırın. Bıçak yardımıyla karnına çizik atıp iç organlarını temizleyin ve üzerindeki yüzgeçleri ayıklayın. Balığımızın yüzgeçlerini ayıklamayı ihmal etmeyelim.


Pratik Çoban Salata


Çok hızlı ve kolay olsa da kendi kuralları olan bir salatadan bahsediyoruz. Sofraların klasik vazgeçilmez salatası Çoban Salatası yapmak için kriterler yok desek yalan olur. 


Balık Tarifleri


Omega 3 deposu balık tarifleri Yemekte Keyif Var’da! Balık çeşitleriyle hazırlanan; ana yemek, salata, makarna ve daha pek çok lezzete hemen göz atın.


Balık Pişirme Yöntemleri: Çeşitlerine Göre Balık Pişirme


Balıklar türlerine, mevsimine ya da damak zevkiniz göre çeşitli yöntemlerle pişirilebilir. Narin bir besin olduğu için kırmızı ete oranla daha hızlı pişer. Hatta balık suyu hazırlarken bile kaynama süresi 20 dakikayı kesinlikle geçmemelidir! Balık Pişirme Yöntemleri: Çeşitlerine Göre Balık Pişirme başlıklı yazımızda balık pişirme tekniklerini anlattık. Balık keyfinizi zahmetsizce sofranıza taşıyacak püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.

Pişirmeye Başla

Barbun Balığı Tarifi (Kızartma)


Emre Ulu;

Malzemeler

- 4 kişi +

Ana Malzemeler

barbun balığı, temizlenmiş
500 gram (g)

Marinasyon için

ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı
sarımsak
2 diş
Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
yarım tatlı kaşığı
Knorr Kimyon
yarım tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
Knorr Karabiber
yarım tatlı kaşığı
limon kabuğu rendesi
1 adet

Kızartmak için

un
4 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1 su bardağı
Şefin Önerisi

Şefin Önerisi:

Balık alırken mutlaka balığın gözlerinin canlı, parlak ve saydam olmasına dikkat edin. Balıkların yağ çekmemesi için her seferde az sayıda balık kızartmaya ve balıkları yağa atmadan önce yağın sıcak olmasına dikkat edin. Balıkları pişirmeden 1 saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletin. Barbun balığı pişirirken bir adet koyacağınız defne yaprağı sizi rahatsız edecek kokudan uzaklaştırır. Defne yaprağını barbun balığı tarifinde olduğu gibi bütün balık tariflerinde kullanabilirsiniz.

Servis Önerisi

Barbun Balığı Tarifi (Kızartma) Servis Önerisi:

Yemekten önce gözü sıcacık bir çorba arayanlar burada mı? Bizimle aynı fikirdeyseniz, barbun balığından önce mercimek çorbası servis edebilirsiniz. Tarif için tıklayın!