ARAMA YAP
30 dk
Kolay
4 kişilik
62722

İçerdikleri probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirirken hem hazmı kolaylaştıran hem de bağırsak floramızı zenginleştiren turşu, lezzetli bir fermente besin. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin bizim için artık çok daha önem taşıdığı şu günlerde kırmızı lahana turşusu tarifimiz ile sofranıza hem sağlık hem de renk katacaksınız.


Turşu kurmak her yörede farklı yöntemlerle ilerlese de sonuç aynı kapıya çıkıyor. Ama yine de kimisi sadece sirke, kimisi tuz ve su, kimiyse limon ve/veya tuzu koyarak turşu hazırlamayı tercih ediyor. Limon ve sirke ikilemi uzun yıllardır tartışmalara konu olsa da hangisinin daha yararlı olduğundan ziyade damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz.


Her sulu yemeğin yanına, burgerlere, sandviçlere çok yakışan kırmızı lahana turşusu lokanta usulü hazırlanarak dışarıda yediklerinizi unutturacak lezzete dönüşebiliyor. Kırmızı lahana turşusunun yapımı için tüm püf noktaları Kırmızı Lahana Turşusu tarifimizde…


Kırmızı Lahana Turşusu Kaç Kalori?


100 gram Kırmızı Lahana Turşusu yaklaşık 44 kaloridir. Evde kendi yapacağınız doğal turşular, probiyotik içerdiği için besin kontrolüyle tüketmeniz bağırsak sağlığınız için oldukça faydalıdır.


 


Kırmızı Lahana Turşusu Faydaları


Güçlü bir antioksidan olan beyaz lahana iltihap önleyici, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özelliklere sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda A, C ve K vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korumada görevi vardır. İyi bir lif kaynağı olan lahana, sindirim sistemine yardımcı olur ve kilo vermeyi kolaylaştırabilir. Alkali bir sebze olan lahana B6 vitamini ve folat açısından zengindir. Bitki sterolleri denen kolesterol düşürücü özelliğiyle kötü kolesterolü önlemeye yardımcı olur.


Kırmızı Lahana Turşusu Ne Kadar Dayanır?


Turşuyu yaptıktan sonra buzdolabında yaklaşık 2 ay kadar dayanır.


 


Beyaz Lahana Turşusu Tarifi


Her sulu yemeğin yanına yakışan lahana turşusu sofranızda yerini almak için hazır bekliyor. Kuru fasulye, nohut ve mercimek yemeklerinin, yani aslında her türlü bakliyatın yanında gözler ilk olarak onu arıyor. Sebebi ekşiliğinin proteinlerin ağırlığını kesmesi ve yemeklere fazladan bir doku vermesi de diyebiliriz. Beyaz Lahana Turşusu Tarifi için sayfamıza göz atın.

Pişirmeye Başla

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi


Emre Ulu;

Malzemeler

- 4 kişi +
kaya tuzu
1 yemek kaşığı
üzüm sirkesi
1 su bardağı
sarımsak
15 diş
kırmızı lahana
1 kilo (kg)
limon, suyu
1 adet
su, kaynatılmış, dinlendirilmiş
3 su bardağı
Şefin Önerisi

Şefin Önerisi:

Kırmızı lahana turşusu yapmak için öncelikle lahanayı ince ince doğramak gerekiyor. Patates soyacağı kolay doğramanıza yardımcı olacaktır. Kırmızı lahana turşusu yapımı için dikkat edilecek en önemli püf noktası ovma işlemi. Kırmızı lahanaları kaya tuzu ile ovarak mutlaka yumuşatmalısınız, böylelikle tam kıvamında turşu kurabilirsiniz. Sirkesiz kırmızı lahana turşusu yapmak isterseniz, içerisine limon tuzu ya da limon suyu ekleyerek limonlu kırmızı lahana turşusu yapabilirsiniz.

Servis Önerisi

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Servis Önerisi:

Marine veya pişirme aşamasında kullanabileceğiniz lezzetli baharat karışımı Knorr Tavuk Çeşnisi ile hazırladığımız Tavuk Ciğeri yanında servis edebilirsiniz.