Fırından sıcacık çıkmış bir hamur işine kimse hayır diyemez. Hem kahvaltıda, hem çay saatinde servis edebilirsiniz.
Poğaça hamurunu öğrendikten sonra, istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Dereotu yerine maydanoz, koyabilir veya sade bir hamur yapabilirsiniz. Poğaçanın dolgusunu da istediğin gibi çeşitlendirebilirsiniz; beyaz peynir ve fesleğenli, patlıcanlı, kıymalı aklıma gelen bazı dolgular.
Annelerimizin yaptığı poğaçalar genelde, dereotu poğaça tarifimizde olduğu gibi mayasız olur. İçindeki yoğurt, poğaçaya ağızda dağılan katmanlar verir. Anneler poğaçayı yaparken, genelde aldığı kadar un koyarlar, biz sizi tahmin etme güçlüğünden kurtarıyoruz. Tarif defterlerinize girecek bir poğaça tarifi paylaşıyoruz sizlerle.
Mutfağa geçelim ve dereotlu poğaça yapmaya başlayalım!
Fırından sıcak çıkmış bir dereotlu poğaçanın yanına, sıcak çay harika gider! Kimse aksini iddia etmez diye düşünüyorum. Ben genelde sıcak hamurişleri yanına soğuk çay veya limonata gibi içecekler tercih edenlerdenim. Neredeyse her pastanedeki kocaman limonataları görünce; yalnız olmadığımı düşünüyorum.
Sizleri Soğuk Lipton Rezene Çayı ve Pastane Limonatası tariflerimize yönlendiriyoruz!
Dereotlu poğaçayı pişirirken, poğaçaların tabanı renk almış, üzeri de hafif kızarınca fırından alın. fırından çıkardığınızda hala biraz yumuşak olsa da, oda sıcaklığında normal poğaça kıvamına gelecektir.
Bir diğer püf nokta ise; poğaça hamurunu yaptıktan sonra en azından bir saat buzdolabında dinlendirmeniz.
Hazırlandıktan sonra, hamuru dinlendirmeniz glüten oluşumunu sağlar.
Sıcacık yeni demlenmiş bir çay ile servis edebilirsiniz.