ARAMA YAP
30 dk
30 dk
Kolay
8 kişilik
26 kcal
17807

Bu yazımızda vazgeçilmez sokak lezzetlerinden bir tanesi olan midye dolma tarifini sizin için eve taşıdık. :) 


Bildiğimiz diğer tüm dolmalardan farklı olan; bir oturuşta onlarca yediren, oldukça da lezzetli bir tarif olan midye dolma tarifini, tüm püf noktalarıyla ele aldık. :)


Uğruna ne yarışmalar düzenlenen midye dolma, yiyen herkesin “ben bir oturuşta daha fazlasını yerim” demesiyle tarih boyu efsaneleşen bir sokak lezzeti. :)


Geçmişten bugüne derken Osmanlı döneminden bugüne kadar olan süreçten bahsediyoruz. :) Osmanlı dönemi yemek kitaplarında yer alan midye dolma tarifi, içerisine kişniş ve tarçın katılarak hazırlanıyormuş o zamanlar. :)


Yerken uğruna yarışmalar düzenlenecek, arkadaş ortamlarında eğlence konusu olabilecek en iyi midye dolma tarifi nasıl olur sizinle paylaşmak istiyoruz.


Evet! Evde midye dolma tarifini tüm püf noktalarıyla ele aldık ve sizinle paylaşacağız. :)


Midye dolma için ilk olarak olmazsa olmaz dediğimiz nokta, midye kabukları. Bu kabuklara ihtiyacımız var tabii ki. :)


İlk olarak midye kabuklarını bıçak yardımı ile açıyoruz ve bol suyla, fırça da kullanarak iyice yıkıyoruz. Yosunlardan ve kirden arınan midyelerimizi kenarda bekletiyoruz. 


Ardından tencerenin içerisine bir miktar zeytinyağı ve doğranmış soğan ekliyoruz. Soğanlar pişmeye yakın pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında bir miktar su da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. 


Pişen harcımızı ocaktan alıyoruz ve ılıdıktan sonra kabukların içerisine birer kaşık harç ekleyip kapatıyoruz. Ardından da tencereye diziyoruz. :)


Son olarak midye dolmaların üzerine zeytinyağı ve su ekleyip üzerini geniş bir tabak ile kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirdikten sonra dinlendirip servis ediyoruz. :)


Midye Dolma Tarifi Servis Önerisi


Midye dolma tarifini servis ederken yanında limon dilimleri ve tuz ile servis etmeyi unutmayın. :) Tarifimizin yanına dilerseniz içecek olarak ayran ya da şalgam suyu da servis edebilirsiniz. İkisiyle de çok yakışacaktır.


Midye Dolma Tarifi Püf Noktaları


Tarifimizi hazırlarken midyeleri nereden aldığınıza dikkat etmeniz, en önemli püf noktamız olacaktır. :)


Midyelerin çiğ halde kapalı olmaları gerekiyor. önceden açılan midyeleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Son olarak da midyeleri bol suyla yıkayıp temiz olduğundan emin olduktan sonra içini doldurun. :)


Midye Dolma Tarifi Kaç Kaloridir?


Herkesin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi 1 midye dolma kaç kaloridir?


Sizin için minik bir araştırma yaptık ve 1 midye dolmanın yaklaşık olarak 26 kalori olduğunu öğrendik. :)


Midye Dolma Tarifini Sevenlere Birbirinden Farklı 3 Tane Tarif


Midye dolma tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli deniz mahsullü tarifle geldik. 


İlk olarak görüntüsüne ayrı, lezzetine ayrı hayran kalacağınız midyeli ve lahanalı iç pilav, ardından sahil kokusunu sofralarınıza getiren deniz mahsullü pilav ve son olarak da midye denilince akla ilk gelen midye tava tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. :)

Pişirmeye Başla

Midye Dolma Tarifi

: Sokak Lezzetlerinin En Popüleri
Emre Ulu;

Malzemeler

- 8 kişi +
midye, İri, temizlenmiş
1 kilo (kg)
soğan, Küp doğranmış
1 adet
baldo pirinç
1/2 su bardağı
Knorr Karabiber
1/4 tatlı kaşığı
Knorr Tarçın
1/4 tatlı kaşığı
Knorr Kimyon
1/4 tatlı kaşığı
tuz
1/2 tatlı kaşığı
zeytinyağı
5 yemek kaşığı