ARAMA YAP
10 dk
5 dk
Kolay
4 kişilik
15 kcal
10161

En güzel turşu sirkeyle mi olur, limonla mı olur?

Yeşilçam filmlerinden günümüze kadar gelen bu klasik soruyla başlamak istiyoruz bu yazımıza. :) Genellikle tencere yemeklerinin demirbaşı olan, doğrarken bizi hüngür hüngür ağlatan soğanı farklı bir şekilde ele alıp sizinle paylaşmak istedik. :)

Yemeklerimizden eksik etmediğimiz soğana, bu defa sofralarımızda turşu olarak yer veriyoruz. Soğandan turşu mu olur dediğinizi duyar gibiyiz. Olur, hem de mükemmel olur. :) Akşam yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz soğan turşusunu sadece bir gün önceden hazırlamanız yeterli olacaktır.

Soğan turşusu tarifine geçmeden önce gelin soğan turşusu faydaları nelerdir onu inceleyelim. Ardından kolay soğan turşusu nasıl yapılır onu öğrenelim. :)

-Ağız ve diş sağlığı için çok yararlıdır

-Antibiyotik özelliği hastalıklara karşı korur

-Kan şekerini dengede tutar

-Vücuttaki iltihabı sökmeye yardımcı olur

Evet! Tarifimizin faydalarını öğrendik artık evde soğan turşusu nasıl yapılır hızlı bir şekilde ona göz atalım. :)

Sofralarınızda meze olarak ya da çok acıktığınızda kızartılmış ekmeğin üzerine koyup atıştırmalık olarak afiyetle tüketeceğiniz kırmızı soğan turşusu tarifi için, öncelikle soğanlarımızı ince yuvarlak bir şekilde doğrayıp kavanozlara diziyoruz.

Ardından su, şeker ve tuzu derin bir tencerenin içerisine alıp kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynadı nihayet, artık kavanozumuzun içerisine suyu ekleyip kapağını sıkıca kapatıp, ters bir şekilde muhafaza ediyoruz.

Turşumuzu merak edenler öyle kış ayına kadar beklemenize gerek yok. :) Bir gün sonra bile çalkalayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Yukarda sorduğumuz klasik sirke mi, limon mu sorumuzda bu tarifimiz için sirke galip geliyor. :)

Soğan Turşusu Tarifi Servis Önerisi

Soğan turşunuzu yaptınız ve bir gün sonra yenmeye hazır hale geldi. Yanına ne iyi gider diyenler için, mükemmel bir hamburger önerebiliriz. Yanına oldukça yakışacaktır.

Aynı zamanda salatalarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız salatanın içerisine ekleyip de servis edebilirsiniz. Son olarak etli yemeklerin yanına ve evde yapılan enfes lahmacunların içerisine çok yakışacaktır.

Soğan Turşusu Tarifi Püf Noktaları

Kırmızı soğan turşusunun püf noktası sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanılmasıdır. Bir diğer önemli püf noktası ise sıcak su eklediğiniz kavanozun, ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevrilmesi.

Ağzını sıkı kapatıp ters çevirme işlemi uygulamak, hava almasını engelleyerek bozulmasını önler.

Soğan Turşusu Tarifi Kaç Kaloridir?

Kırmızı soğan turşusunun 100 gramında 15 kalori bulunmaktadır. Kalori oranı oldukça düşük olan bu tarifimize diyet menülerinizde yer verdiğinizde vücudunuzun günlük C vitamini, sodyum ve lif ihtiyacını karşılar.

Soğan Turşusu Tarifini Sevenlere 3 Tane Leziz ve Birbirinden Farklı Turşu Tarifi

Kırmızı soğan turşumuzu deneyip beğendiniz ve başka tarifler de denemek istiyorsanız, bizim sizinle paylaşmak istediğimiz 3 tane birbirinden lezzetli tarifimiz var. :) Hepimizin gönlünde taht kuran lahana turşusu tarifi ve kırmızı lahana turşusu tarifi ardından rengi ile dikkatleri üzerine çeken pancar turşusu tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. :)

Pişirmeye Başla

Soğan Turşusu Tarifi

: Her Yemeğin Yanına
Emre Ulu;

Malzemeler

- 4 kişi +
kırmızı soğan, ince, yuvarlak dilimlenmiş
5 adet
su
1 su bardağı
üzüm sirkesi
1 su bardağı
tuz
1 yemek kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı