Karnabahar birçok yemeği yapılabilen yararlı ve doyurucu bir sebze. Salatası, makarnası, ızgarası, tencere yemeği hatta pizzası bile yapılabilir. Neden mantısı yapılmasın ki? Sebze ağırlıklı beslenmeye çalışan ve formunu korumaya çalışanlar için Karnabahar Mantısı doğru bir tercih olacak.
Karnabahar oldukça düşük kalorili bir sebzedir ve diyet menülerinin vazgeçilmezlerindendir. Diğer düşük kalorili yiyecekleri merak ediyorsanız sizi hemen yazımıza davet edelim!
Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz olur bu nedenle koyu yeşil yaprakları kopartın. Eğer kopmayacak kadar sert yapraklar varsa bir bıçak veya makas kullanabilirsiniz. Tüm yaprakları ayıkladıktan sonra suyla yıkayın. Bir süre suyun altında beklettiğiniz karnabaharın toprak ve tozlardan arınmış olduğuna emin olun. Karnabaharın altındaki kalın kökü bir bıçak yardımıyla dairesel bir şekilde keserek gövdeden çıkartın. Kökü çıkardıktan sonra elinizle çiçekleri ayıklayın. Bıçakla ayıklamaktan daha kolay olacak. Bu şekilde karnabahar pişerken dağılmasını önleyebilirsiniz. Dilerseniz ayıkladığınız çiçekleri beyazlığını kaybetmemesi için limonlu suda bekletebilirsiniz.
Evet, saklayabilirsiniz. Bunun için karnabaharı temizledikten sonra parçalara ayırın. Bir süre limonlu suda tuttuktan sonra buzdolabı poşetine koyun. Poşetlediğiniz karnabaharları dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Karnabaharla birçok yemek yapılabileceğinden bahsetmiştik. Bunlardan bir kısmı Karnabahar Salatası, Karnabahar Tabanlı Pizza, Beyaz Peynirli ve Zeytinyağlı Kış Türlüsü, Fırında Kıymalı Karnabahar Graten, Kıymalı Karnabahar, Izgara Karnabahar ve Karnabahar Dolgulu Ravioli. Mantısını ise ilk defa duyuyor olabilirsiniz, çekinmeyin. Hamur yemek istemiyor ve canınız mantı çekiyorsa karnabaharın mantıya dönüşmesine şahit olun. Şimdiden afiyet olsun. Tarife geçiyoruz.