ARAMA YAP
0 dk
20 dk
Kolay
4 kişilik
200 kcal
5967

Türk mutfağı zengin tatları ve çok çeşitli mutfak gelenekleri ile ünlü. Türk kültüründe özel bir yeri olan yemeklerden ilk dikkat çekeni ise hiç şüphesiz çorba.


Bu mütevazi ama çok yönlü yemek, Türk mutfağında sadece günlük yemeklerin temel öğesi olarak değil, aynı zamanda misafirperverliğin, sağlığın ve birliğin sembolü olarak da uzun süredir devam eden bir öneme sahip.


Kökleri Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan çorba, yüzyıllardır Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Bu süre zarfında çorba, kraliyet ve imparatorluk mutfaklarında ayrılmaz bir rol oynadı ve imparatorluk sarayının sakinlerine beslenme ve rahatlık sağladı. Zamanla çorba, özellikle kıtlık zamanlarında az miktarda malzemeyi doyurucu bir yemeğe dönüştürmenin uygun bir yolu olarak hizmet ettiğinden, hayatın her kesiminden insan için erişilebilir hale geldi.


Türk misafirperverliğinde çorba ikramı bir cömertlik ve sıcaklık eylemi olarak kabul edilmeye başlandı ve ev sahipleri genellikle misafirlere bir karşılama jesti olarak çorba ikram etti. Bu kültürel uygulama, insanları bir araya getirdiği ve aidiyet duygusu yarattığı için çorbanın toplumsal yönünü vurgulamaktaydı. 


Bu tarihi yolculuğunun ardından bugün, en şık davet sofralarında başlangıç olarak içiliyor çorbalar. Yeri geliyor tarhana, yeri geliyor kemik sulu şehriye çorbaları kaynıyor tencerelerde. 


Çorba, kültürel ve tarihi öneminin yanı sıra sayısız besleyici faydaya da sahip. Türk mutfağında çorbalar genellikle çok çeşitli taze sebzeler, baklagiller ve tahıllar içerir ve bu da onları vitamin, mineral ve lif deposu yapar. Çorba hazırlamak için kullanılan yavaş pişirme işlemi aynı zamanda besin değeri yüksek bir yemek vererek, malzemelerin besin değerini korumaya yardımcı olur. Ayrıca yoğurtlu ve şifalı otlu "Yayla Çorbası" gibi geleneksel Türk çorbaları, sağlıklı bir sindirim sistemine katkıda bulunan probiyotikler sunar.


Çorbanın tüm bu faydalarından bahsettikten sonra sıra gelsin mi bugünün leziz çorba tarifine?


Bugünkü enfes tarifimizin adı arpa şehriye çorbası! Hadi, sizi fazla bekletmeden tarifin detaylarına alalım.


Arpa Şehriye Çorbası Malzemeleri 


-1 adet Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon


-7 su bardağı su


-1 su bardağı arpa şehriye


-2 yemek kaşığı zeytinyağı


-1 su bardağı garnitür


Dilerseniz bu malzemelere ek olarak salça kullanabilir ve salçalı arpa şehriye çorbası hazırlayabilirsiniz.


Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?


Zeytinyağını tencerede orta ateşte ısıtıp, şehriyeleri ekleyin.


5 dakika kavurup garnitürleri ekleyin. Bulyonu su içerisinde çözüp tencereye ekleyin. Kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kısıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.


Arpa Şehriye Çorbası Püf Noktaları


Şehriye çorbası tarifi arpa şehriyeyle bir başka oluyor ancak siz dilerseniz diğer şehriye çeşitlerini de kullanabilirsiniz. Özellikle çocukların bayıldığı çiçek şehriyeleri tercih edebilirsiniz.


Arpa Şehriye Çorbası Servis Önerisi 


Arpa şehriye çorbasını bir dilim kızarmış tam buğday ekmeği, ev yapımı yoğurt ve bol yeşillikli bir mevsim salata ile servis edebilirsiniz.


Arpa Şehriye Çorbası Kaç Kaloridir?


Arpa şehriye çorbası yapımını gördük, servis önerilerine dahi değindik. Şimdi sırada kalori bilgisi var!


Bu leziz çorbanın bir porsiyonu yaklaşık olarak 200 kaloridir.


Arpa Şehriye Çorbası Tarifini Sevenler için Üç Leziz Çorba Tarifi


Et Suyuna Şehriye ÇorbasıKıymalı Şehriye Çorbası ve Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası tariflerini mutlaka denemelisiniz!

Pişirmeye Başla

Arpa Şehriye Çorbası

: Çok Lezzetli
Emre Ulu;

Malzemeler

- 4 kişi +
Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon
1 adet
su
7 su bardağı
arpa şehriye
1 su bardağı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
garnitür
1 su bardağı