Her akşam kurulan sofralar Ramazan’da daha bir özenli kurulmaya başlanır. Sevdikleriniz ve aile büyükleriyle aynı sofraya oturup lezzetli yemeklerin keyfini çıkarmak adeta bir ritüeldir. Tüm yemekler itinayla hazırlanır, zevkle sunulur. Bereketiyle kucak açan Ramazan sofralarınınsa vazgeçilmezlerinden biri, çorba… Türk mutfağının zenginliğiyle birbirinden lezzetli ve besleyici çorbalar en güzel menülerimizin başlangıcı. Mevsim ne olursa olsun, Ramazan’da yemeğe çorbayla başlanmasının ardında ise mideleri koruyan bir sebep yatar. Uzun saatler boyunca aç kalan vücut, asidik hale gelen mide, çorbanın rahatlatıcı dokusu ve içeriğindeki besleyici malzemelerle yemek yemeye hazır hale getirilir. Ramazan’da hangi çorbayı nasıl tüketebileceğinize dair önerilerimiz var.

Et ve İlik Suyuyla Hazırlanan Çorbalar

İçeriğindeki protein miktarı ve etin, kemiğin çorbaya geçen özü çorbanızı daha besleyici hale getirir. Baharatı kıvamında kullandığınızda etin tadının çorbaya da geçtiğini deneyimleyebilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiz sebze ve bakliyatlarsa çorbanızı bambaşka bir boyuta taşıyabilir.

Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası

Kremalı ve Terbiyeli Çorbalar

Kıvamı, krema ya da un ve yumurta ile artırılmış çorbalar hem görüntüsü hem de tadı açısından özellikle davet sofralarında çokça tercih ediliyor.

Kremalı Mantar Çorbası

Bakliyatlı Çorbalar

Sofraya gelecek çorbanın biraz daha besleyici ve belki de salatayla birlikte küçük bir ana öğün olmasını sağlayacak bakliyatlı çorbalar, uzun süre aç kalan mideniz için oldukça rahatlatıcı olabilir.

Erişteli Mercimek Çorbası

İftar sofralarınız için besleyici ve lezzetli çorbalarınızı tam kıvamında ve çabucak hazırlamak isterseniz sizi buraya alalım. İftardan kalan çorbanızı sahur saatinde de tüketerek midenizi yormayacak bir doygunluk yakalayabilirsiniz. Üstelik gece içilen çorba ertesi gün su ihtiyacınızın dengelenmesine yardımcı olur ve gün içinde açlığınızı dengede tutmanıza katkı sağlar.

Sofranızın bereketi bol olsun!