Yemeklerinize güzel bir çorbayla başlamak hemen hemen herkesin vazgeçilmez alışkanlıklarından. Yüzyıllardır sofraların ve beslenmemizin baş tacı olan çorba, içinde kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterse de karbonhidrat, protein ve mineral açısından zengin öğelere sahip.

Şimdi çorba hakkında bilmeniz gerekenleri detaylıca anlatalım.

Daha uzun süre tokluk hissi hissetmemizi sağlayan çorba, pek çok malzemeyle hazırlanabiliyor. Sebzelerden, etten, tavuktan, balıktan, bakliyatlardan, tahıllardan ya da çeşitli unlardan hazırlanabildiği için her damak tadına hitap edecek bir çeşit çorba mutlaka bulunuyor. Ayrıca çorbalar mide öz sularını hareket geçirip iştah açtıkları için, yemeğe başlamadan önce iyi bir aperitif sayılıyor.

Çorba yapımında kullanılan üç temel teknikle yolumuza devam edelim. Bu teknikleri bildiğiniz zaman farklı malzemelerle yapılan çorbalar, klasik tariflerle sınırlı kalmıyor. Kısacası elinizde olan malzemelerle istediğiniz tarifi yaratabiliyorsunuz.

İlk olarak tanesiz hazırlanan ezme çorbalar, genelde mercimek, bezelye, bakla gibi kuru sebzelerle ya da patates, havuç gibi nişasta oranı yüksek taze sebzelerle hazırlanıyor. Bu teknik tüm malzemelerin haşlanıp son aşamada mutfak robotuyla püre haline getirilmesiyle elde ediliyor.

Diğer teknikse, et veya tavuk suyu ile yapılan taneli çorbalar. Et veya tavuk suyu bazlı çorbaların içine kuru bakliyatlar, hamur işleri ya da taze sebzeler ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Bu çorbalar aynı zamanda doyurucu çorba kategorisine girerek, bir öğün yerine geçiyor.

Son olarak meyane ile hazırlanan yoğun çorbalar, karışıma krema, süt, tavuk ya da et suyu ilave edilerek hazırlanıyor.

Her öğünde tüketilebilen çorbalar; sindirimi kolay, besin değeri yüksek olduğu için çocuklar, yaşlılar, hamileler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Büyük küçük herkes tarafından sevilen çorbalarsa günümüzde çabuk hazırlanabilen hazır çorbalar sayesinde pratik bir şekilde masalarımızı ziyaret ediyor.