Yemek, yüzyıllardır insanları mutlu eden etkinliklerden biri olmuştur. Toplumlar yemek ritüelleri ile bir araya gelir, özel günler yemeklerle ilişkilendirilir ya da kutlamalar hep bir sofranın etrafında yapılır. İnsanlar bir kapsül ile doyacak bile olsa, karın doyurmanın değil yediği her lokmadan haz almanın tarafında diyebiliriz. Tam da bu nedenle doymak için değil; deneyimlemek, paylaşmak, mutlu olmak ve haz almak için yemek yiyenleri mutluluğa sürükleyecek bu harika kitapları seçtik.

Altı Bardakta Dünya Tarihi – Tom Standage
Dünya tarihini bir de bardakların içindeki sıvıların hakimiyeti üzerinden okumaya ne dersiniz? Kahve çağı, çay çağı, kola çağı… Bilinen tarih çağlarını, toplumsal değişimler açısından içeceklerle ilişkilendirerek anlatan bu kitaptan sonra içecekleriniz konusunda daha da bilinçli olacaksınız.

Tarih Boyunca Yemek Kültürü- Murat Belge
Her toplumun kendi kültürü içinde yemeğin aldığı konum farklıdır. Murat Belge’nin, yemekleri ve yemek yeme ritüellerini antropolojik ve sosyolojik olarak değerlendirdiği kitabında yemek yeme kültürünü iştahınız açılarak okuyacaksınız.

Hemingwayle Yemek Bir Şenliktir – Craig Boreth
Bu kez çanlar yemek için çalıyor! Craig Boreth, Hemingway’in yemekle arasındaki tutkulu aşkı yeni coğrafyalar, kişiler ve deneyimler üzerinden aktarırken edebiyatı gibi kişiliğinin de bir şölen olduğunu gözler önüne seriyor. Hemingway’in deyişiyle; ’Yemekte aşk olduğunu keşfettim, başka hiçbir yerde kalmamış olsa da. Sindirim sistemim dayandığı sürece bu aşkın peşinden gideceğim.’ Bu kitabı okumanızı hararetle tavsiye ederiz.

Annem Bir Kimyager – Simon Quellen Field
Her yemek, mükemmel bir kimya formülünün damaklarda patlamalar yaratan sonucudur. Bir mutfağın fazlasını görmek isteyenler için üzerine pek düşünülmeyen asitler, bazlar, emülsiyonlar veya köpüklerle yeni bir deney alanı sunan kitap, alışılagelmiş bir mekana farklı açıdan bakmak isteyenler için ufuk açıcı bir kaynak.

Damak Tadının Tarihi – Paul Freeman
Antik Yunan’dan günümüze, insanoğlunun yediği yemekleri bir düşünün. Kültür, doğal ve sosyolojik şartlar değiştikçe yediklerimizin ve damak tadımızın da değiştiğini görmek size bu kitapla farklı pencereler açacak.