Mısır gevreği, yumurta, buğday ve türevlerinden, yoğurt, süt, meyve ve çeşitli kuruyemişlere, ülkelerin her sabah güne başlamak için tercih ettiği kahvaltı türlerine bir göz atıyoruz.

Amerika
Birleşik Devletler’de kahvaltı, sevilen öğünlerden biri. Yumurta yanında kahve ya da pancake ve şuruplar en tercih edilen yemeklerden bazıları. Amerikan kahvaltısında portakal suyu ve süt de görmeniz mümkün. Özellikle genç nesil için mısır gevreğini de unutmamak gerekiyor.

Fransa
Fransızca kahvaltıyı tanımlayan ‘petit-dejenuer’ terimini Türkçeye ‘küçük öğle yemeği’ olarak çevirmek mümkün. Bu kelimeden de anlaşılacağı gibi Fransızlar kahvaltıda olabildiğince az yemek yiyor. Genellikle espresso yanında kruvasan ya da pain au chocolat (çikolatalı kruvasan) tüketen Fransızlar, büyük öğle ve akşam yemeklerine daha düşkünler.

Vietnam
Asya’nın birçok ülkesinde görülen kahvaltıda çorba içme kültürü Vietnam’da da geçerli. Günlerine içerisinde et, yeşillik türleri, noodle ve acı sosların olduğu Pho çorbasıyla başlayan Vietnamlılar, bu çorbayı diğer öğünlerde de tüketebiliyorlar.

Rusya
Bitki örtüsü bakımından farklı bir coğrafi konumda bulunan Rusya, ağırlıklı olarak kök bitkilerin kullanıldığı tarifleriyle tanınıyor. Ruslar için kahvaltıysa böreğe benzer bir öğün anlamına geliyor; içerisine peynir konan ve hamurunda kefir kullanılan syrniki (peynirli pancake) küçük parçalar halinde hazırlanıyor ve yanında süt ile tüketiliyor.

Güney Afrika
Afrika’nın genel kahvaltı kültürünü yansıtan Güney Afrika kahvaltısı oldukça basit ve doyurucu bir tarife dayanıyor. Süt ve yulaf karışımından elde edilen ‘porridge’ daha sonra üzerine meyve ya da çeşitli kuruyemişler eklenerek kahvaltıda tüketiliyor.

İngiltere
İngilizler için güne doyurucu bir menü ile başlamanın oldukça önemli olduğunu kahvaltılarından anlıyoruz. Kızarmış yumurta, soslu fasulye, kan sosisi ve bacon günlük enerjilerini kahvaltıda almak için tükettikleri yiyeceklerden yalnızca bazıları.

Türkiye
Kahvaltı sonrası genellikle kahve içildiğinden Türkçeye ‘kahve’ ve ‘alt’ kelimelerinin birleşimiyle geçen kahvaltı aslında ‘hafif yemek’ anlamına geliyor. Türkiye; yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık ve bal ya da reçel gibi çeşitli yiyeceklerin ve tatlı türlerinin de tüketildiği, dünyanın en kalabalık kahvaltı menülerinden birine sahip ülkelerden de biri.