Renkli bagel'lar, kat kat hamburgerler, çiğ kurabiye hamurları, dev milkshake'ler...

Millenial’lar, yani bir diğer tanımıyla Z jenerasyonu hangi yemeği tüketiyorlarsa o yemek ya da yemek anında trend oluyor ve üreticilere daha fazla para kazandırıyor. Bunun sebebi tabii ki sosyal medyadaki güçleri. Zira millenial’lar için değişik lezzetler ve alışılmadık sunumlar çok önemli, tüm bu sükseyi görsellikten kazanıyorlar.

Peki millenial'lar bu yemekleri nasıl mercek altına alıyorlar?

Genç jenerasyona göre bir şeyin trend olabilmesi için yemeğin onlara bir tecrübe yaşatması gerekiyor. Bu tecrübeyse asla yemeğin lezzetiyle sınırlı kalmıyor. Kesinlikle görsellikle de destekleniyor. Bir de o yemeğin dünya üzerindeki popülaritesini eklerlerse beğeni ve yayılma oranı hızla artıyor.

Millenial’ların yemek alışkanlıklarına gelecek olursak; lezzetli, farklılık yaratabilen ve olabildiğince renkli şeyler yemeyi seviyorlar. Durum böyle olunca haliyle üreticiler de yaratıcılıklarını kullanmaya başlıyor.

Millenial yemek sunumlarında en önemli etken tecrübe ettirmek ve paylaşılmasını sağlayabilmek. Bunun için akan peynirler, eriyen çikolata topları örnek gösteriliyor. Sunumların ilk örneklerinden biri kocaman çikolata toplarının içerisinde gelen kekler ve dondurmalar sayılıyor. Masaya gelen çikolata topunun üzerine sıcak çikolata sosunu döküyorsunuz ve aşağıdaki topun erimesine şahit oluyorsunuz. Ağız sulandıran bir görüntü olmasının yanı sıra hem yeni bir şey tecrübe ediyorsunuz hem de sosyal medyada paylaşılacak kadar mükemmel bir görüntü alabiliyorsunuz. Bununla birlikte başlayan trend akan, eriyen, sünen peynirlerle devam ediyor.

Millenial trendler değişik servis şekilleriyle devam ediyor. Bunlar için örnek göstermek gerekirse; deney tüpleri ve beherlerde verilen kahveler ya da kokteyller, kavanozda gelen salata ve makarnalar gibi tüketiciyi de hazırlama aşamasına katan sunumları gösterebiliriz. Böylelikle yenilen ya da içilen şeyin farklı bir algısı yaratılıyor.

Sunumların getirdiği bir diğer şey de paylaşılabilir yemek ve mekan algısı. Millenial tüketiciler için lüks ya da markalaşmış yemekten ziyade lezzetli ve keşfedilmeye açık yerler daha dikkat çekici hale geliyor. Bu nedenle paylaşılabilirlik arttıkça insanlar arasında da mekan, lezzet, atmosfer, çeşitlilik paylaşımları artıyor.

Doğallık her zaman için önemli oluyor. Millenial sunumların farklılık yaratmasındaki bir diğer sebep ise evdeki porselen tabaklardan farklı şeyler vadetmesi… Doğal ürünler ve basit lezzetler arayan millenial’lar sunumları da bu yönde etkiliyor. Trend olan avokadodan ya da külahtan da tabak yapılabileceği ve aslında her şeyin tamamen yenilebileceğini kanıtlıyorlar.

Son olarak sunumda espri ve otantiklik millenial sunumlar için önemli olan şeylerden biri oluyor. Bunun başlıca sebeplerinden biri yine paylaşılabilirlik ve sosyal medyanın gücü olsa da sunumlarda kendilerini bulan ve eğlenen tüketiciler bu zevklerini sosyal medyada da tanıtmadan geçmiyorlar.