Baylan
Tatlı saatlerinin klasiği Baylan, 1923 yılından beri faaliyette. İlk adı Loryan’la Beyoğlu’nda hizmete açılan Baylan, yeni ismiyle ilk şubesini Karaköy’de açıyor. Batı kökenli pastacılık geçmişiyle İstanbul’un en eski pastaneleri arasında yer alan Baylan, pasta, turta, çikolata ve kremalı tatlılarıyla meşhur. Trüf pastası, Kup Griye, dondurulmuş kremalı, çilekli Adisababa ve kestane püreli Montebianco Baylan’ın ikonik hale gelen tatlıları arasında. 1992 yılında Karaköy şubesi de kapanan Baylan’ın şu sıralar iki şubesi var; Kadıköy ve Bebek.

Bahar Pastanesi
Bahar Pastanesi’nin 1951 yılında Kınalıada’da başlayan serüveni şu anda Nişantaşı, Çağlayan, Kınalıada ve Büyükada’da devam ediyor. Çeşitli pastalar, kurabiyeler, lokum ve baklava gibi çeşitleriyle geleneksel lezzetleri sahiplenen Bahar Pastanesi, modern lezzetlerden de geri kalmıyor. Kafe olarak da hizmet vermeye başlayan mekanda kahvaltı, zeytinyağlı ve sandviç çeşitleri servis ediliyor.

Gezi İstanbul
Taksim’in pastacılık ritüellerinden Gezi İstanbul, geleneksel Alman, Avusturya ve İstanbul lezzetlerinin ortak buluşma noktası. İstanbul kültürünü, çikolatanın cazibesini ve hamur işlerinin zarafetini deneyimlemek isterseniz, Gezi İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz.

Lebon
İstiklal Caddesi’nin popüler pastanelerinden Lebon, pasta ve çikolatalarıyla tarih kokan mekanlardan biri. Fransız Konsolosluğu mensubu Eduard Lebon tarafından 20. yüzyılın başında kurulan pastane, halen hem döneminin hem de günümüzün pasta ve çikolata denince akla gelen ilk durakları arasında.

İnci Profiterol
Türkiye’de profiterolü üretip satışa sunan ilk yer, İstanbul’da bulunan İnci Profiterol. Profiterolün isim hakkı Fransa’da olsa da patenti İnci’ye ait olarak biliniyor. Bu tarihi lezzeti henüz denemediyseniz, rotanızı hemen Taksim’e çevirebilirsiniz.

Bu klasik pastane lezzetlerini evinizde denemek isterseniz, sizin için derlediğimiz tariflere göz atabilirsiniz.