ARAMA YAP
10 dk
15 dk
Orta
1 kişilik
190 kcal
573900

Krep Fransızların mutfaklara onlarca hatta muhtemelen yüzlerce armağanlarından biridir. Fransızca ‘crepe’ kelimesi ise, Latince kırışıklık anlamına gelen ‘crispa’dan gelir.


Tatlı veya tuzlu servis edilebilirler, Fransızlar tuzlu krepleri genelde karabuğday unu ile yaparlar, bunlara da ‘galette’ derler. Tatlılar ise, yalnızca şekerle veya üzerine flambe edilerek, portakal ve likörle hazırlanan Crepe Suzette gibi daha detaylı tariflerle yapılabilir.


Krep, pancake gibi yemekleri tek başımızayken yapması biraz göz korkutucu olur. Sonuçta bir hamur yaparsınız ve o hamurdan en az 8-10 adet krep çıkar. Sizlerle paylaştığımız tek kişiik krep tarifimiz, adı üstünde yalnızca size kadar. Artık ne zaman isterseniz krep yapabilirsiniz ve ister reçel, ister fındık kreması, isterseniz de peynirle afiyetle yiyebilirsiniz.


Krepler günün her öğününde yenilebilirler, kahvaltı, öğlen yemeği, çay saati, hatta içine ıspanaklı veya tavuk zengin bir dolgu yaparsanız, yanına bir yeşil salata ile akşam yemeğinde de ana yemek olarak yenilebilir.


Ayrıca, krep kıvamını öğrendikten sonra, daha farklı unlarla yapmak isterseniz, su oranlarını azaltarak veya arttırarak, karabuğday, çavdar, tam buğday gibi farklı un çeşitleri ile krep yapabilirsiniz.


Şimdi mutfağa geçelim ve Tek Kişilik Krep yapmaya başlayalım!


2 Kişilik Krep


Kökeni İngiltere ve Fransız mutfağına dayanan krep mutfaklarda farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Kimisi krep, kimisi akıtma, kimisi mafuş, kimisi cızlama diyor. Genelde kahvaltı sofralarında düşünülse de krep aslında günün her öğünü için enfes bir lezzet. Hem gözünüze hem midenize hitap edecek krep tarifini doyurucu iç harcıyla ana yemek haline bile getirebilirsiniz. Öyleyse sizi İki Kişilik Krep Tarifimize alalım!


Tek Kişilik Waffle


Tek kişilik waffle tarifi herkesin kolayca temin edebileceği waffle tavada kolayca uygulanabilir. Evde waffle plakası/aparatı yoksa tek kişilik waffle oyuklu/ızgaralı tavada da pişirilebilir.

Tek Kişilik Pasta

Tek kişilik pasta tarifi mi olur? Tek kişilik pasta nasıl yapılır? Tek kişilik pasta kalorili midir? Tek kişilik doğum günü pastası yapabilir miyim? Bu soruların hepsinin cevabını tek kişilik pasta tarifi içinde topladık. Bu pastadan yola çıkarak tek kişilik pasta çeşitleri bile yapabilirsiniz. Yalnız olmak, pasta yenmeyeceği anlamına gelmiyor. İster doğum gününüz olsun ister herhangi bir gün… Tek kişilik pasta tarifi ile kendinize bir pasta hediye etmeniz için nedeniniz var, çünkü Yemekte Keyif Var!

Yulaflı Krep

Yulaflı krep, bildiğimiz krep tariflerinden farklı olarak un içermiyor! Onun yerine yulaflarımızı rondodan geçirip toz haline getirdikten sonra yulaflı krep hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Böylece sağlıklı ve tok tutan bir tarif elde ediyoruz! 

Pişirmeye Başla

Tek Kişilik Krep Tarifi


Emre Ulu;

Malzemeler

- 1 kişi +
un
Çeyrek su bardağı
süt
Yarım su bardağı
yumurta
1 adet
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tutam
Şefin Önerisi

Şefin Önerisi:

Tavanın iyice ısınmış olması ve tavaya bir kağıt havlu veya fırça yardımı ile az yağ sürmüş olmasına dikkat etmeniz gerekir. Fazla yağlı bir tavada pişen krepler yağı dışarı atar ve çok yağlı, ağır bir krep olur.

Servis Önerisi

Tek Kişilik Krep Tarifi Servis Önerisi:

Kahvaltıda ise, fındık kreması ya da fıstık ezmesi ve bal ikilisi ile, öğlen veya akşam yemeği ise, ıspanak ve poşe yumurta, Beşamel soslu tavuk dolgusu ile servis edebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir