Oruç tutarken, sahur öğünü kesinlikle atlanmaması gerekiyor. Genelde 16 saat olan açlık süresi, sahur öğünü atlandığında 20-22 saate kadar çıkabiliyor. Bu da kan şekeri dengesinin bozulmasına ve belirli rahatsızlıklara sebep oluyor. Sahur, uyku arasında kalkıp yapılan bir öğün olmasından dolayı mideye rahatsızlık verebilse de bu dengeyi değiştirmek mümkün.

Sahurda aldığınız besinlerin protein oranının yüksek olması, gün içerisinde daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor. Tüketeceğiniz protein çeşidinin yağsız, ızgara ya da haşlama olması sindirimi kolaylaştırıyor. Bunun nedeni yağ oranı yüksek olan besinlerin hem vücuttaki su ihtiyacını arttırması, hem de kontrolsüz kilo artışına sebep olmasından kaynaklanıyor.

Sindirim sistemini zorlayacak baharatlı yiyeceklerden de mümkün olduğunca uzak durmanız öneriliyor. Bu yiyecekler kan şekerini dengelemeye yardımcıolmadığı için hızlı acıkmaya sebep olabiliyor, aynı zamanda vücuttaki su ihtiyacının da gün içerisinde artmasına neden oluyor. Aynı zamanda sindirim sistemini zorladıkları için mide rahatsızlıklarına da yol açmaları mümkün. Bunun yanı sıra fazla tuzlu yiyecekler de sizin gün içinde daha fazla susamanıza neden olabilir.

Hal böyle olunca sahurda sıvı tüketimi de büyük önem taşıyor. Gün içerisinde sıvı tüketimi olmayacağı için sahurda kesinlikle bol miktarda sıvı tüketmeniz gerekiyor. Tükettiğiniz sıvıların şekersiz ve asitsiz olması da yine vücut sağlığınız için çok önemli. Tükettiğiniz sıvı miktarının büyük bir çoğunluğunun su olmasısağlığınız açısından büyük önem taşıyor.

Kısaca özetlemek gerekirse sahur öğününde hafif, az tuzlu ve baharatlı yiyecekler tüketmeniz sağlık açısından faydalı diyebiliriz. Bunlara örnek vermek gerekirse ızgara et, tavuk ve balık, zeytinyağlılar, yağsız süt ve süt ürünleri, meyve ve çorbalar sağlıklı ve doyurucu bir sahur için tercih edebileceğiniz en uygun yiyecekler arasında.